5 Haziran 2021 Cumartesi

İçi Boşaltılan Kavram BDSM

 

B = Bondage

D = Discipline

S = Sadism

M = Masochism

Türkiye’de içi boşaltılan kavram Bdsm. Aslında başlıca düşünce “sapkınlık yada sapıklık” tek tabir dilen bu oluyor. Yada paylaşılan resimleri görünce insana “sen sapıksın” diyebiliyor. Bunu bizzat yaşadım ve hayatımda ilk kez birisi bana “siz sapıksınız” diyip engelledi hemde yardımcı olmaya çalışırken o kişiye. Neyse konuya dönecek olursak, herkes birşeylere ilgi duyar yada ilgi gösterir. Önemli olan neye ilgi gösterdiği değil aslında neye nasıl ilgi gösterdiği yada ilgi duyduğu olması gerekir. Hayatımız boyunca her zaman birşeylere ilgi duyduk ve bunu araştırmadan ilgilenmeye başladık, bu şekilde de öğrendim diyerek tabiri caiz ise bu konuda ahkam kesme noktasına bile geldik “Maalesef”. Maalesef diyorum çünkü ilgi duyduğunuz şeyi araştırmadan derinlerine inip öğrenmeden  sadece anlatılan kadar bilgi sahibi olabilirsiniz.

2013 tarihinden beri size bir çok konuda bazı şeyler yazdım. Normal konulardan çok sahibenin nasıl olması gerektiği. Twitter’dan bir çok sahibeyi eleştirdim, hatta köleleri dahil. Amaç okur sayısı vs değil. Amaç; bir sahibe ile karşılaştığınızda yada bir köle ile neyin nasıl olduğunu bilmeniz. Karşınızdaki kişinin gerçekten bir sahibe yada köle olup olmadığını anlamanız. Belki de baştan başlayarak “ Dersimiz Bdsm ” yada “ Yeni başlıyanlar / ilgi duyanlar için Bdsm” gibi bir isimle bir yazı dizisi oluşturmak galiba en mantıklısı. Bunu yazmayı düşünüyorum ve yazacağıma da eminim. Sen kimsin derseniz nasıl yazabilirsin ki derseniz ; senelerdir Bdsm camiasında olan, bunu bilen, bizzat real hayatta denelimlemiş olan, senelerdir sadece bellki kişilerle ve “istediğim”  kişilerle konuşan ve çoğulukla gözlemleyen birisiyim.

Evet Bdsm’nin içi boşaltıldı çünkü bunu artık Türkiye’de meslek olarak gören zavallı ve para kapısı sanan gerizekalı sahibe sıfatını kullanan  kişiler var. Zavallı ve gerizekalı diyorum çünkü Bdsm’den ve bunu hayatının bazı yada hepsinde uygulamayan, köleyi sadece dövmek aşağılamak ve parasını “gaspetmek uygun bir tabir olur” yemek için bunu kullananan tipler türedi. Bdsm bu değildir. Cinsellik yok diyen kişilere de buradan söyliyim Bdsm zaten cinsellik yaşanan bir olgu ve aynı zamanda hayat felsefesidir.  Anal Play, footworship, blowjop bunlar nedir? Tabirleri bilmeyenler için kelimelerden birine tıklamanız yeterlidir. Anlatmaya devam edicek olursak bunlar cinsellik içeren uygulamalar değil midir? Bunları köle de denemiyor musunuz? O zaman nasıl bir mantıkla cinsellik yok diyebilirsiniz. Şunu belirte bilirsiniz ilişki teklif edilmesi yasktır vs. Buna saygım var ancak bunları yapara cinsellik yok derseniz. Boş bilgisiz birisi olarak görünmeniz çok olağandır. Sahibe bilgi ile donatılmış olması lazım ve bilgi ile donatması lazım kendinisi. Sonunda bir köle sahiplendiğinde uygulamalar olduğu kadar kölenin sorunları ile de ilgilenmesi gerekiyor. Burdan şunu çıkarabiliriz. Sadece para ödediği için köleye uygulama yapan ve sonra “defol git. Gene istersen gene para ver gel ” diyen bir kişi sahibelik ile ilgilisi olduğunu düşünmüyorum.

Bu konular hakkında aksini düşünen varsa bana ulaşabilir. Tartışalım hatta bu tartışmayı burada da yayınlarım hiçbir düzeltme yapmadan. Sahip, sahibe, köle, itaatkar kim olursa tartışmaya açığım. Fikrimin aksini düşünmeniz ya sizin benden bilgili olduğunuz yada doğruları kabul etmemenizle ilgilidir.

Köle hakkında söylenen yalanlarda var sahibeler de olduğu gibi. Mesela en basit örnek bondage seven verisi köle midir? Karşı cinsin bir uzluvuna hayranlık duyan birisi köle midir? Tartışılmaz tek gerçek.. KÖLE DEĞİLDİR-! Fetişlik denir buna.

Fetişin TDK’ya göre anlamı;

- Tapınırcasına sevilen şey veya kimse
- Saplantılı bir biçimde cinsel coşku uyandıran karşı cinse ait elbise, ayakkabı vb. eşya

Aslında biraz abartılmış. Saplantı değildir bu. Tabi Türkiye’de saplantı sapıklık olarak göründüğü için bunu yazması aslında normal ne yazıkki. Bu bağlamda bakarsak herkes köle değildir. Köle olmayıda yada kölelik veya sahipliğide yargılama düzeyinde değildir. Yargılayamaz da..!

Bakın konu ciddi değil gibi dursada baya ciddi bir konu bu. Herkesin tercihi farklıdır. İster vanilya ilişki yaşayın ister bdsm çerçevesinde bir ilişki. Ancak şuandaki durumda ne sahibe köle bulabiliyor, ne de köle gerçek bir sahibe. Durumun ciddiyeti bilgisiz olduğu halde sahibeymi köleyim diye gezenler güvenlik ve sağlık sorunlarına da neden olabiliyor. Aslında olabiliyor değil oluyor. Kullanılmış kilot, çorap, ped, idrar, dışkı gibi bir çok şey satılıyor. İşte sağlık sorunu buradan başlıyor. Kirli eşyalar genelde sağlıksız ve üzerinde bakteri vs olan şeylerdir. Bunu başka yazılarımda da anlatmaya çalıştım. Bu kişiler para kazanıcak diye kimseyi sağlığından etmeye hakkı yok. Hatta dikkatli olunmazsa çok ağır hastalık belkide ölüm riski ile karşı karşıyasınız. Dışkı gibi vücudun atık olarak attığı şeyleri yemek ve hava ile temas ettiği her an bakteri ve virüslerin  ürediği bir şeyi zehirlenmeden yemek çok birşeydir. Bunu sindirmek bile ayrıca zr ve risklidir. Bunu seven yada yapan vardır illaki. Ayrıca bunu paketleyip satan kişiler de gönderdiği kişinin sağlığını düşünmeden satıp parasını alıyor. Köle olmak sahibenin her sattığını almak değildir. Bu sizin sağlığınız arkadaşlar. Sahibeler içinse lütfen siz karşıdakinin sağlığını düşünmek zorundasınız. Bir efendi olarak eğer düşünmüyorsanız kusura bakmayında siz sahibe sıfatını hak etmiyorsunuz.

                Hep sahibe dediğim içn sadece sahibe olarak algılamayın. Master yada diğer adıysa sahipler içinde geçerlidir. Aslına bakarsanız master/ sahipler sahibelerden çok daha fazla bilgililer. Buna emin olabilirsiniz. Neden sahibeler gibi türemiyorlar ayrıca güzel bir şey bu. Sonra zamanlarda dişi köleler de gerçekten kimliklerini kabul ettikleri ve sahip aradıkları için artık az sayıda olan sahiplerde görebilirsiniz sosyal medyada.

                Bunların yanında bir yazının blogda yazılma süreci biraz sancılı oluyor. Hadi yazıyım diye oturmadım hiçbir zaman ekran başına.  İlk önce konu hakkında düşüncelerimi netleştiririm yazıyı nasıl başlasam, sonunu nasıl getirsem, içinde nasıl bilgiler versem diye düşünürüm. Bunları toparlamak bazen günlerimi alabiliyor. Yani basit gibi görünüyor ancak emin olun basit değildir. Bu bilgileride verdikten sonra asıl önemli konu Bdsm’ye dönebiliriz.

                Aslında Bdsm daha önceden de biliniyordu. Sex hayatı monotonlaşan kişiler eğlence için bunu kullanıyordu. Ancak bunun nasıkl bir hayat felsefesine dönüştüğü hakkında araştırmalarda yaptığım halde net bir sonuç bulabilmiş değilim. Büyük ihtimalle yaşanan güç değişiminin ve dominant yada daha normal tabiri ile baskın tarafın ve itaat eden tarafın bunu yatak odasının dışına çıkarması ve birbirini böyle kabul ederek devam etmesi ihtimalini diğer ihtimallerden daha yüksek olarak görüyorum. Bazı kişilerin gündelik yaşamlarında ve iş hayatında mevkileri çok yüksek olabiliyor, ancak domine edilmeyi ve baskın tarafa bu gücü teslim eden bunu 4 duvar arasında yaşayanların büyük çoğunlukta bu kişilerden oluşuyor. İnsan gerekli olduğu yada zorunlu olduğu zamanlarda itaatkar bir tarafta olsa baskın olmak zorunda kalabiliyor. Peki bir itaatkar nasıl iş yada gündelik yaşamında baskın karakterli olabiliyor? İşte bu derinlemesine konuşulması gereken bir konu diyebilirim sizlere.  Bdsm’de ne olduğunu nasıl olduğunu az çok anlayabiliyoruz. Bence bir yerden sonra konuşulması gereken budur. Bununla beraber 4 duvar arasından çıkınca efendi/ köle ilişkisini gündelik hayatta nasıl yaşandığını ve nasıl danvranıldığını da ve yaşarken zorluklarının olduğunu da konuşmak ve bilmek kafalardaki bir çok soru işaretini kaldırabileceğine eminim. O zaman kölenin nasıl olması gerektiği ve sahibinin nasıl olması gerektiğini ve nasıl davranmaları gerektiğini net belirgin bir şekilde tamamen öğrenmiş oluruz.

paspas murat

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder