19 Mayıs 2021 Çarşamba

Finansal Kölelik ve Birkaç Kısa Bilgilendirme

Her zaman yaptığım gibi eleştirileri yapmaya devam edicem. Burada anlatacağım ise “Finansal kölelik nedir?”

                Aslında basit gibi görünen ama çok derin ve uzun bir konu. Bunu anlatmak için ilk önce algılamak lazım. Kimin neyi nasıl gördüğünü ve buna nasıl baktığı bakmak lazım.

                Finansal köle aslında gördüğünüz sahibeler gibi gelin faturalarımı ödiycek köle vs olarak algılanmaması gereken ama maalesef öyle algılanan bir yanılgıdan başka bir şey değildir.

                Kölenin finansal bir köle olması için bazı temel konuların tamamen ortadan kalkması gerekiyor. Tabi bu konular içinde bazı gelişen olayların da sorunlarının tamamen çözülmesi gerekmektedir. Başlıca efendi- köle ilişkisini bilmek gerekiyor. Bunu çoğu kişinini idrek etmesi zor olabiliyor, ancak idrak edildikten sonra anlamaya başlanabilir.

                Kölenin başlıca yapması gereken efendisine hizmet ve itaat etmektir. Böylece sahibe-köle arasındaki ilişki başlar ve devam eder. Efendi bir köleye sahipken tabiki başka köle de sahiplenebilir. Bu sahibenin isteğine bağlıdır. Köle kabullenmek zorunda ve hizmet etmeye devam etmek zorundadır.

                Bu teknik bigilerden sonra ;

Efendi bir köley sahiplendiği zaman onun hayatını, yapması gerekenleri, ödev ve görevlerini belirleyebilecek ve köle ise itaat edicektir. İşte bu noktada efendi kölenin bütün maddi manevi kaynaklarının kulanımını üstlenicektir. Asıl bahsedilen finansal köle bu şekilde başlar. Burada efendi köleyi sahiplenmiştir  ve kölenin ihtiyaçlarını karşılmayı tahhüt etmiş sayılır.

                Karşılaştırma yapmak gerekirse buradaki sahibeyim diye geçinen ve finansal köle arayan          ( bana  göre escortlar ) fatura yada istediklerini alınması vs olarak bunları hangi kölenin aldığını umursamazlar. Kendi köleleri yada kölesi olmak istiyen kişi olması farketmez. Bir köle efendisine itaat eder  ve emirlerine uyar. Bir efendi köleyi sahiplenmemişse ve sadece isteklerini gerçekleştirdiği sürece o köle ile konuşuyorsa, bu Bdsm değil sadece duygu sömürüsü ve iyi niyeti veya meyilli olduğu itaat etme arzsunu sömürmekten başka bir şey değildir. Şuanda Facebook yada Twitter’da öyle bir sahibe köle ilişkisi var ki resmen iğrenebilir insan. Birbirini kandırmaya çalışan sahibe köle topluluğu var. Birisi ben sahibeyim  diyor sömürmeye çalışıyor karşısındakini, diğeri köleyim diyor amaç kız tavlama yada konuşma çabası.

                Aslında Türkiye’de bazı şeylerin yaşanamaması yada bozularak yaşanmaya çalışılması 1 tek sonuca çıkıyor. Cehalet. Sex, ilişkiler, cinsel yaşantı gibi konularda o kadar bilgisiz ve cahiliz ki her gülümseyen kadını benden hoşlanıyor, her dekolte giyen kadını bu aranıyor diye düşünüyüp sapıkca ve cahilce davranıyoruz. Çok acı aslıda bu durum. Türkiye’de ne aile içinde ne de okullarda anlamlı bir şekilde eğitim verilmiyor bu konuda . Hatırlayın…. Ortaokul ve lise de kızlar çağırılır ve ped verilirdi. Sanki çok abest yada saklanması gereken, erkeklerin bilmemesi, görmemesi için saklanan….

                Konunun özüne dönersek son olarak;

Sizi sahiplenmemiş bir Sahibeye; efendim, sahibem vs kelimeleri kullanmayın

Hitap etmek için … Hanım demeniz yeterli olucaktır.

Gerçek köleyseniz ona göre davranın bu her sahibeye itaat edeceğiniz anlamına gelmez,

Her sahibe ile konuşma zorunluluğunuz yoktur.

Her sahibeyim diyene inanmayın.

Güven oluşmadan kişisel özel bilgilerinizi vermeyin paylaşmayın.

İlla buluşmak isterseniz halka açık bir yerde buluşmanızı öneririm. Tek yada başbaşa kalıcam diye güvenmeden buluşmaya gitmeyin.

Mutlaka güvendiğiniz bir arkadaşınıza gittiğiniz yeri söyleyin.

                Böyle durumlarda bulunmak veya arada güven oluşmadan kişisel bilgileriniz paylaşmanızın bazı kötü sonuçları olacaktır. Herkes sizin gibi iyi davranıcak yada dürüst olucak değildir. İsim veya yaş, tek yaşayıp yaşamamak, evli- bekar olmak bunlar sizin özel hayatınızdır. Özel hayatın deşifre edilmesi sizi içinden çıkılmaz bir duruma sokabilir. Bazı şeylerin açıklanması çok zor olabilir ve hayatınızı tamamen bir kabusa çevirebilir.

                Gerçekten sahibe olmayan kişilere kendinizi kullandırmayın. Köle her zaman finansal köle olmak zorunda değildir.

                Unutmayın ki sahibe köleyi, köle sahibeyi seçer… Asıl konu budur. Dediklerini duyar gibiyim “köle seçemez seçilir, sen köle misin?,saçmalama vs” . Hemen bu söylediklerinizi yanıtlıyım tek bir cümle ile.

Beğenmediğiniz yada güzel bulmadığınız bir kadın sizi kölesi yapmak istese itaat eder ve köle olur musunuz ?

Cevabı hiçbir zaman değişmez tabiki köle olmazsınız. İşte bu da dediğim söze geliyor.

Köle sahibesini, sahibe kölesini seçer.

paspas murat




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder